Κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό λευκοπλάστη

Ο κόσμος του Hansaplast

Ο Ιδρυτής της Beiersdorf, Paul Carl Beiersdorf, ήταν ο άνθρωπος που έθεσε τα θεμέλια για το σημερινό επιτυχημένο προϊόν Hansaplast και τα συνδεδεμένα εμπορικά σήματα Elastoplast και Curitas. Το 1882 κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή «καλυπτικών επιδέσμων». Η κατοχύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας με αριθμό 20057 σηματοδοτεί, επίσης, τη γέννηση της εταιρείας που έχει φτάσει να είναι σήμερα η Beiersdorf. 

Ένα από τα πρώτα προϊόντα με παγκόσμια απήχηση ήταν η αυτοκόλλητη ταινία Leukoplast με οξείδιο του ψευδαργύρου, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά το 1901. Ακολούθησε το 1922 το Hansaplast, το οποίο έφερε επανάσταση στην περιποίηση των τραυματισμών. Το Hansaplast ήταν ο πρώτος λευκοπλάστης με ενσωματωμένη γάζα, κι έτσι ήταν κατάλληλο για την επικάλυψη σε ανοιχτές πληγές. 

Έρευνα και ανάπτυξη. Με οδηγό τη συνεχή δέσμευσή της στην έρευνα και την ανάπτυξη, η Beiersdorf έχει λανσάρει μια σειρά από πρωτοπόρα προϊόντα τα τελευταία χρόνια, όπως μεταξύ άλλων, το Hansaplast elastisch (ελαστικό) το 1932, το Hansaplast wasserfest (αδιάβροχο) το 1953, το Hansaplast Kinderpflaster (παιδικός λευκοπλάστης) το 1968, το Active Gel Strip το 2003, τους εύκαμπτους επιδέσμους για τα γόνατα και τους αγκώνες των παιδιών που κυκλοφόρησαν το 2008, και το Hansaplast Extreme για ισχυρή πρόσφυση και μεγαλύτερη αντοχή.  

Το Hansaplast σήμερα. Το Hansaplast, τα προϊόντα λευκοπλάστη και περιποίησης τραυματισμών, είναι η πρώτη δύναμη της αγοράς στη Γερμανία και σε ακόμη 21 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων Hansaplast περιλαμβάνει προϊόντα για θερμοθεραπεία, την περιποίηση των ποδιών, την απολύμανση και την προστασία από το θόρυβο, επιδέσμους, ταινίες στερέωσης επιδέσμων και ειδικά προϊόντα για την περιποίηση του τραύματος εκτός από λευκοπλάστες.