Απαλά χείλη για φίλημα

Το Liposan φέρνει την επανάσταση στη φροντίδα των χειλιών

Σήμερα, το Liposan βρίσκεται απαραιτήτως σε κάθε τσάντα. Ωστόσο, το 1909 ήταν κάτι πρωτοποριακό για την εποχή και, μάλιστα, είχε κάνει αίσθηση όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα περιποίησης των χειλιών ήταν διαθέσιμα εκείνα τα χρόνια, η εφαρμογή τους ήταν μια σχετικά κοπιαστική διαδικασία. Είτε ήταν κοντές ράβδοι τυλιγμένες σε χαρτί είτε θεραπευτικές αλοιφές που έπρεπε να εφαρμοστούν με την άκρη του δάχτυλου. 

Μικρή συσκευασία. Μεγάλη απήχηση. Η κυκλοφορία του Liposan από την Beiersdorf έφερε επανάσταση στην αγορά από κάθε άποψη. Πρόσφερε στους καταναλωτές μια εντελώς πρωτοποριακή σύνθεση περιποίησης των χειλιών, ενώ το stick βρισκόταν μέσα σε μια πρακτική, κυλινδρική θήκη, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής. Το μεταλλικό περίβλημα που κάλυπτε το stick – το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην αγορά καλλυντικών αρκετά χρόνια αργότερα – έκανε το Liposan, προϊόν bestseller. 

Οι ελλείψεις πρώτων υλών που παρουσιάστηκαν με το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου είχαν σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστούν οι μεταλλικές θήκες από την αγορά για πολλά χρόνια. Έτσι, η Beiersdorf άρχισε να πουλά ανταλλακτικά stick που μπορούσαν να μπουν στις θήκες που είχαν ήδη οι καταναλωτές. Στις αρχές της δεκαετίας του ’20, η οικεία συσκευασία του Liposan αντικαταστάθηκε από μια ελαφρύτερη θήκη από αλουμίνιο. Το πρωτοποριακό προϊόν περιποίησης χειλιών είχε πλέον διεθνή αναγνώριση και, από τη δεκαετία του ’30, κυκλοφορούσε σε περισσότερες από 30 χώρες. 

«Πενία τέχνας κατεργάζεται». Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τη μεταπολεμική περίοδο, τα προϊόντα Liposan παρουσίαζαν μεγάλες ελλείψεις για άλλη μια φορά γιατί το αλουμίνιο, το υλικό που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή των κυλινδρικών θηκών, ήταν σχεδόν ανύπαρκτο μέχρι τη δεκαετία του ’40. Είχε έρθει ο καιρός να επινοηθεί μια νέα συσκευασία για το Liposan, η οποία έγινε δυνατή χάρη στο οικονομικό θαύμα. Έτσι, το 1953 η μεταλλική θήκη αντικαταστάθηκε από μια λευκή θήκη από πλαστικό. Δέκα χρόνια περίπου αργότερα, η θήκη απέκτησε και μηχανισμό περιστροφής ο οποίος απλοποίησε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία εφαρμογής του προϊόντος. 

Ένα για όλα. Το κλασικό μπλε Liposan πρωτοκυκλοφόρησε το 1973. Καθόλη τη δεκαετία του 1970, νέα προϊόντα προστίθενται συνεχώς στη σειρά, μεταξύ των οποίων δύο ειδικά προϊόντα, το Liposan Med για τα ευαίσθητα χείλη και το Liposan Sun με δείκτη αντηλιακής προστασίας. 

Η Beiersdorf εξακολουθεί να εισάγει τακτικά νέα προϊόντα στη σειρά και οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο μπορούν τώρα να επιλέξουν ανάμεσα σε σχεδόν 20 διαφορετικά Liposan. Σε ορισμένες χώρες, το Liposan διατίθεται στην αγορά ως προϊόν περιποίησης των χειλιών των προϊόντων NIVEA και δεν υφίσταται ως ξεχωριστή επωνυμία.